torsdag 29 januari 2015

Lagar och konst

Lagar och konst


I den här logotypen som jag har gjort till min youtube kanal och för bara att ha som desktop bakgrund. Jag gjorde Jolleman som är mitt varumärke i blått för den är min favorit färg och jag vill ut trycka mig själv i varje bild jag gör. samma som gubben som gubben till höger i blått. Jag är väldigt snabb på att springa i verkligheten så den kände jag passa mig. Texten Bruh Squad betyder broder truppen som beskriver jag och minna kompisar när vi är ute och spelar spel tillsammans online. Det är som vårt hockey eller fotbolls lag fast på olika spel t.ex. Battlefield4 och Counter strike. 

Jag har inte begått några brott mot upphovsrätten för att allt som ni ser på bilden är om gjort till mitt eget. okay jag har tagit gubben och bakgrunden från internet men jag har gjort om det till mitt eget gestaltning. Det betyder alltså att dem inte ser lika dana ut nu som dom gjorde när jag tog dom från google. upphovsrätt lagen är ett form skydd som skyddar sättet att gestalta ideer men själva iden får man inspireras av.

Mitt värk skulle inte kunna fällas för plagiat för att mitt värk består bara av text, färger och effekter.

Mitt värk är inte likt något annat på det sättet. Det jag har gjort är att ta lite ideer från olika bilder jag har sätt populära youtubers har på sinna bakgrunder i sinna videos. Så man kan säga att jag har tagit lite där ifrån, lite där och lite där för att göra mitt egna värk.

Andra saker som jag har publicerat. på min blogg under hösten kan vara ett brått mot upphovs rätten för att jag har tagit fotografi från google och gjort en affisch av den. Men fotografiet modifierade jag med att sätta på ett filter så att människan såg målad ut istället. I hans glasögon satte jag en reflektion av Matrix siffrorna för att skulle se ut att kolla in i en data skärm. Jag tog bort bakgrunden och satte dit in egen som jag hade gjort. Jag är osäker på att den kan vara ett brått mot upphovsrätten för att jag inte har bett personen på bilden om jag kan använda honom i mitt värk.      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar